Om at handle hos The -able

Forsendelse & retur

Alle pakke sender som udgangspunkt indenfor 1-3 hverdage.

Det er muligt at vælge forsendelse til Danmark og alle lande i EU. For andre lokationer, send en mail til kontakt@theable.dk

Du har 14 dages returret.

Uddybelse forsendelse, retur og reklamation finder du i her: Læs mere

Kan man afhente?

Du er altid velkommen til at bestille afhentning i stedet for forsendelse.

Man kan afhente på Gåsebæksvej i Valby (typisk alle hverdage mellem 9-17, men efter aftale) og Holtegade på Nørrebro (typisk muligt en hverdag om ugen + nogle aftener efter aftale).

Skriv i noten, når du betaler, hvilken lokation du ønsker at afhente fra - så sender jeg dig en mail, så snart din ordre er pakket og klar, samt hvilke tidspunkter du har at vælge imellem.

Hvad gør man, hvis man køber til gave?

Jeg pakker naturligvis og glædeligt ind! Blot skriv hvad der skal pakkes sammen, som en note ved check-out.

Skal gaven gives langt ude i fremtiden - så skriv dato, så noteres længere byttegaranti. Man kan altid bytte til andre varer - men ikke få pengene retur.

Kan man se varerne før køb noget sted?

Jeg har desværre ikke egen butik - men du kan se om nogle af The -ables forhandlere sælger de varer, du er interesseret i.

Jeg er engang imellem på designmarkeder eller til forskellige events - særligt omkring juletid, her er du meget velkommen til at komme og kigge og shoppe. Du finder datoer på Instagram

Er der tale om en større bestilling eller firmagaver er du altid velkommen til at sende en mail, så finder vi ud af det.

Om hvordan vi arbejder

Hvordan finder I kunsthåndværkerne?

De fleste af de kunsthåndværkere, jeg samarbejder med, er nogen, jeg personligt kender fra mit humanitære arbejde i Libanon og Grækenland. Samt gennem netværk med kollegaer, der arbejder med lignende projekter i andre lande.

Det dybe personlige kendskab til NGO'er og kunsthåndværkere sikrer, at jeg opnår størst mulig impact og arbejder, hvor der er størst behov.

Jeg sikrer, at der ikke er nogen mellemmænd involveret, hvilket betyder, at kunsthåndværkerne får den fulde værdi af deres arbejde.

Udover de relationer jeg allerede har, afsøger jeg også løbende nye samarbejder for at repræsentere flere flygtningesituationer og sætte fokus på områder udenfor de lande jeg selv har arbejdet i, som fx Ukraine, Sydsudan og Palæstina.

Hvert samarbejde opstår gennem omhyggelig research, møder og kvalitetskontrol, og det vigtigste for os er, at samarbejdet foregår direkte med kunsthåndværkerne.

Jeg dikterer ikke, hvordan produkterne skal designes eller produceres – det er deres kompetencer og viden, der er i fokus, ligesom jeg sikrer, at arbejdsforholdene er ordentlige.

The -able er pt. i proces med at blive godkendt som Fair Trade Danmark leverandør.

Hvordan arbejder I med bæredygtighed?

Det mest bæredygtige ville være slet ikke at producere nye varer, men mit mål er at balancere produktion med en ansvarlig tilgang til materialer og forbrug.

Hos The -able fokuserer vi på at genanvende materialer og skabe produkter af høj kvalitet, som varer længe.

Vi bruger genanvendt plastik fra flygtningelejre til nøgleringe, genbruger plastik fra shampoo-flasker i Ukraine, og producerer toilettasker og computertasker af gummibåde fra de græske øer. Vi genanvender også broderet stof fra træningstimer i palæstinensiske flygtningelejre, og bruger plastikposer til at hækle tasker i Libanon. Alle vores viskestykker, vægtæpper og totebags er lavet af deadstock-materialer.

For at minimere vores miljøpåvirkning pakker vi ind i FSC-mærket papir, genbruger al pap og emballage til videre forsendelser, og vi forsøger at minimere vores rejseaktivitet, hvor stort set al kommunikation foregår digitalt.

Rejser finder kun sted, når det er nødvendigt for samarbejdet og udviklingen af nye produkter.

Hvor meget af varens pris går til kunsthåndværkeren?

Ideelt set ville jeg ønske, at jeg kunne angive en fast procentdel af prisen, der går til kunsthåndværkeren, og det var min hensigt, da jeg startede The -able. Men sandheden er, at nogle produkter er mere profitable end andre og virkeligheden er mere nuanceret end en fast procentdel.

Nogle produkter kan produceres hurtigt og giver derfor en god løn over medianlønnen i det pågældende land, mens andre produkter knap nok giver overskud. Men de er vigtige, for at bevare håndværkstraditioner eller støtte kunsthåndværkere i særligt vanskelige situationer.

Alle produkterne indgår i et økosystem, hvor de støtter hinanden, og hvor fokus er på at skabe størst mulig værdi for kunsthåndværkerne.

Som en non-profit virksomhed, som The -able er, geninvesteres alt overskud i nye produkter, markedsføring, og udvikling af nye partnerskaber.

Der er ingen investorer, der passivt tjener penge, og ingen medarbejdere, der får bonusser. Alt, hvad jeg gør, har til formål at støtte kunsthåndværkerne, sikre deres lønninger og skabe nye muligheder for dem fremadrettet.

Jeg har tidligere investeret det lille overskud i udstyr og materialer til kunsthåndværkerne, så de kan fortsætte deres arbejde under gode vilkår. For eksempel har jeg købt udstyr til Soli, som laver tegninger til os, og The -able har finansieret engelsk undervisning til en samarbejds-NGO i Athen samt støttet indkøb af symaskiner i Libanon.

Derfor kan jeg ikke give en præcis procentdel, men jeg lover, at mit fokus altid er at maksimere den værdi, der går til kunsthåndværkerne, og at enhver vækst i The -able vil komme dem til gode.

Hvordan sikrer I god betaling og arbejdsforhold for kunsthåndværkerne?

Jeg sikrer gode betalinger og arbejdsforhold ved at tage en aktiv rolle i alle aspekter af produktionen.

Jeg har personligt besøgt de værksteder, hvor produkterne bliver fremstillet, og sat mig grundigt ind i økonomien hos de NGO'er, jeg samarbejder med, for at sikre, at det er kunsthåndværkerne, der modtager størstedelen af betalingen.

Jeg betaler altid for håndværket på forhånd, hvilket betyder, at ingen kunsthåndværkere risikerer at skulle vente på betaling, indtil deres produkter er solgt – en praksis, der desværre er udbredt hos mange andre.

Jeg tager den økonomiske risiko, så kunsthåndværkerne ikke skal. I nogle tilfælde betaler jeg også for materialerne, som stof, før produkterne overhovedet er fremstillet, for at sikre, at kunsthåndværkerne ikke sætter sig i en svær situation.

Derudover betaler jeg altid for fragt, told og produktion af prototyper, selvom disse ikke altid går videre til produktion.

Dette betyder, at kunsthåndværkerne aldrig står med noget i klemme, og de kan arbejde uden pres eller økonomiske bekymringer.

Jeg sikrer også, at de får væsentligt over minimumslønnen i deres land, og at de har ret til løn, selv når de er syge, så de kan tage vare på deres helbred og ansvar uden frygt for økonomisk usikkerhed.

Min tilgang er baseret på værdighed og respekt, hvor vi stræber efter at skabe et arbejdsmiljø, der støtter kunsthåndværkernes trivsel og sikrer deres økonomiske uafhængighed samtidig med at deres psykiske behov sættes over profit og hastighed.

The -able er pt. i proces med at blive godkendt som Fair Trade Danmark leverandør.

Om produkterne

Hvornår får I nye produkter?

Jeg arbejder hele tiden på nye samarbejder og produkter. Nogle de samarbejder jeg er igang med er:

  • Mundblæst glas, oliventræ-skærebræt og keramik fra Palæstina
  • Håndsyede backgammon-spil af syrisk kvindekollektiv i Libanon.
  • Smykker lavet af kvindelige flygtninge i Kenya og Uganda.
  • Julepynt lavet af irakiske og syriske kvinder i Tyrkiet.

Hvis du har en god idé, ønsker til en bestemt type produkt eller en kontakt til en ny kunsthåndværker/NGO må du endelig skrive til kontakt@theable.dk

Hvordan udvælger I jeres produkter?

Udover at det naturligvis skal passe med kunsthåndværkerne vi allerede har kontakt og deres kompetencer, viden og traditioner, så scorer vi vores samarbejder og produkter fra 1-5 på følgende parametre, hvor social impact vægtes dobbelt:

  • Social Impact
  • Bæredygtighed
  • Popularitet blandt virksomheder og privatkunder
  • Logistik
  • Økonomi

Ud fra den samlede score evalueres, hvorvidt varerne skal føres hos The -able og om varer har mulighed for genbestilling. Dette sikrer, at vores primære fokus på at skabe social impact (som også tager højde for i sin score, hvor udsat den pågældende kunsthåndværker er) er afgørende, men at vi samtidig også er en bæredygtig forretning på andre vigtige parametre.

Kan man lave custom-made bestillinger?

Ja, det kan man af flere af varerne.

Både de store håndklæder fra Syrien, væg-udsmykning lavet i macrame eller vægtæpper og duge med de syriske træstempler kan laves med specielle ønsker for mål, tryk og farver. Skriv - så kan du få et one-of-a-kind værk hjem.

Vær dog opmærksom på lang leveringstid.